Kinderen planten appelboom met directeur ter ere van opening peuteropvang Gouden Poort

Zaterdag 13 oktober was het feest in de Merenwijk! Antroposofische peuteropvang Gouden Poort opende officieel haar deuren. Door de peuters werd de Gouden Poort geopend door een nieuwe appelboom te planten in hun tuin. Dit deden ze samen met de directeur van st. Peuterspeelzalen Leiden en de pedagogisch medewerkers.

Tijdens het openingsfeest kwamen ruim 50 ouders uit heel Leiden een kijkje nemen met hun kinderen. Er waren dan ook allerlei leuke activiteiten te doen. De peuters konden zelfs meehelpen met het bakken van brood, een dagelijks ritueel bij de Gouden Poort waarmee de kinderen de oorsprong van het eten kunnen ervaren.

De sfeer van de speelzaal maakte de meeste indruk op de bezoekers. In de zomer werd er hard gewerkt om een huiselijke sfeer te creëren en dat is gelukt. “Het voelt echt als ergens thuis komen hier.” liet aan van de ouders zich ontvallen.

Antroposofische peuteropvang

De huiselijke sfeer en de natuurlijke spelmaterialen zijn belangrijke pijlers van het antroposofische karakter van de Gouden Poort. Door het gebruik van natuurlijke spelmaterialen worden alle zintuigen aangesproken. Peuters ontdekken daardoor zelf hoe ze met iets kunnen spelen.


 
Elk kind mag zich zonder druk in zijn of haar eigen tempo ontwikkelen. Daarvoor houdt de Gouden Poort een natuurlijk dagritme aan met balans tussen vrij spel en momenten om weer tot rust te komen. De pedagogisch medewerkers hebben warme banden met vrijeschool Mareland in Leiden Noord.

Nieuwe tuin

Na het vernieuwen van het interieur is het nu tijd om de tuin aan te pakken. Die zal in de herfst met natuurlijke materialen en eetbare planten worden aangelegd. “Het wordt een leuke ontdek tuin” vertelt een medewerker “het planten van de appelboom is daar een mooi begin van.”

Het openingsfeest gemist?

Iedereen is welkom om alsnog een kijkje te komen nemen. Neem contact op met de klantenservice om een afspraak te maken. Dat kan via e-mail klantenservice@splopvang.nl of telefonisch 088 – 304 3043.