Peuterspeelzaal

Peuters ontdekken dat zij zelf ook iemand zijn, los van hun ouders. Ze ontdekken dat ze al veel dingen zelf kunnen en genieten vaak van de vrijheid die ze daarbij ervaren. Tijd om de wereld buiten thuis te ontdekken! Het is een avontuur, dat wij met veel plezier begeleiden.

Wennen op de groep

Op de eerste dag blijft u gewoon bij uw kind. Sommige peuters gaan na een uur al helemaal op in hun spel. Andere peuters willen ook de volgende dagen graag nog een bekend gezicht in de buurt hebben. Beide is goed. Veilig loslaten is belangrijk. Daarom passen we ons aan aan uw kind.

Samen ontdekken

Uw peuter ontdekt in de peuterspeelzaal het samen zijn met kinderen van dezelfde leeftijd in een groep. De kinderen kijken veel naar elkaar. Ze leren van het nadoen. Ondertussen kijkt het pedagogisch team goed naar elk kind. Wat kan het al? Waar is het goed in? En hoe kunnen we het verder uitdagen? Dat doen we met leuke maandelijkse thema’s. Die gaan over wat peuters aanspreekt, zoals: lente, kunst en verkeer.

Veilig en toch uitdagend

Elke peuterspeelzaal heeft een vast ritme, dat zorgt ervoor dat peuters weten waar ze aan toe zijn. Er zijn vaste momenten dat de kinderen flink kunnen bewegen – als het even kan gaan we naar buiten. Die worden afgewisseld met pauze momenten: samen een boekje lezen of lekker zelf spelen in de bouwhoek, de huishoek, de puzzelhoek of noem maar op. En elke ochtend en middag eten we samen lekker fruit.

Samen zorgen we voor uw peuter

Als u uw kind brengt of ophaalt, is er tijd om te praten met de pedagogisch medewerkers. Zij staan altijd voor u klaar. Ook bij vragen over uw peuter. Zo geven we samen de beste basis mee aan uw kind. Klaar om de wereld en zichzelf verder te ontdekken.