Peuterspeelzaal

Peuters ontdekken dat zij zelf ook iemand zijn, los van hun ouders. Ze ontdekken hun zelfstandigheid en genieten vaak van de vrijheid die ze ervaren. Tijd om de wereld buiten thuis te ontdekken! Die ontdekkingsreis is een heel avontuur dat wij met plezier begeleiden.

De eerste dag dat uw peuter naar de speelzaal komt, komt u dan ook gewoon de hele ochtend of middag mee. Sommige peuters gaan na een uur al volledig op in hun spel. Andere peuters willen ook de volgende dagen graag nog een bekend gezicht in de buurt hebben. Beide is oké. Veilig loslaten is belangrijk en het karakter en de ontwikkeling van uw peuter is daarbij leidend.

Samen ontdekken

Uw peuter ontdekt in de peuterspeelzaal het samen zijn met leeftijdsgenootjes in een groep. Er wordt veel naar elkaar gekeken en veel van elkaar geleerd. Ondertussen observeert het pedagogisch team elk kind goed. Wat kan het al? Waar is het goed in? En hoe kunnen we het uitdagen om de volgende stap te zetten in zijn of haar ontwikkeling? Dat doen we aan de hand van leuke maandelijkse thema’s. Die gaan over wat peuters aanspreekt, zoals lente, kunst en verkeer.

Veilig en toch uitdagend

Elke peuterspeelzaal heeft een vast ritme, dat zorgt ervoor dat peuters weten waar ze aan toe zijn. Momenten dat de kinderen zich kunnen uitleven – als het even kan gaan we naar buiten. Afgewisseld met pauze momenten: samen een boekje lezen of lekker zelf spelen in de bouwhoek, de huishoek, de puzzelhoek of noem maar op. En elke ochtend en middag eten we samen lekker fruit.

Samen zorgen we voor uw peuter

Bij de breng- en haalmomenten kunt u ervaringen uitwisselen met de pedagogisch medewerkers. Zij staan altijd voor u klaar. Ook bij vragen over de ontwikkeling van uw peuter. Zo geven we samen de beste basis mee aan uw kind. Klaar om de wereld en zichzelf verder te ontdekken.