Kinderopvangtoeslag

U kunt hierover meer lezen in het document FAQ Vragen overgang Wet Kinderopvang (pdf).

Share

Als u een laag inkomen heeft (en u, in geval van peuteropvang of BSO, niet in aanmerking komt voor kinderopvangtoeslag) dan kunt u bij uw gemeente bijzondere bijstand aanvragen. De hoogte van deze tegemoetkoming is afhankelijk van uw inkomen en vermogen.

In de gemeente Leiden kunt u hier bijzondere bijstand aanvragen.

In de Bollenstreek kunt u hier bijzondere bijstand aanvragen.

Share

Op onze peuterspeelzalen in Leiden heeft iedereen recht op een gesubsidieerde plaats, ongeacht of u één- of tweeverdiener bent.

Maar dit geldt niet voor onze Leidse peuteropvang-locaties. Deze locaties hebben geen gesubsidieerde plaatsen, omdat ouders hier eventueel recht hebben op kinderopvangtoeslag. Of u recht heeft op kinderopvangtoeslag kunt u nakijken op de website van de Belastingdienst.

Onze peuterspeelzalen in Hillegom hebben alleen maar gesubsidieerde plaatsen. U komt hier dus automatisch in aanmerking voor.

Op onze locaties in Noordwijk en Lisse komt u alleen in aanmerking voor een gesubsidieerde plaats op een peuterspeelzaal als u geen recht heeft op kinderopvangtoeslag. Of u recht heeft op kinderopvangtoeslag kunt u nakijken op de website van de Belastingdienst.

Meer informatie vindt u op onze pagina Tarieven.

Share

Of u in aanmerking komt voor Kinderopvangtoeslag hangt af van uw situatie. Bijna alle tweeverdieners en alleenstaande, werkende of studerende ouders (en sommige uitkeringsgerechtigden) komen hiervoor in aanmerking. U kunt dit nakijken op de website van de Belastingdienst.

Share

Staat uw vraag er niet bij? Bel dan: 088 3043043.

Share