Gouden Poort

De natuur als basis voor een veilige ontwikkeling bij de Gouden Poort

  • Antroposofische filosofie
  • Natuurlijke spelmaterialen
  • Samen lunchen met eigen gebakken brood
  • Langer open: tot 13.30 uur
  • 1 groep, keuze uit vijf ochtenden per week
  • Geen voorschoolse educatie

De ochtend start bij de Gouden Poort met het maken van eigen brood, waarbij kinderen mogen helpen met het kneden. De geur van het vers gebakken brood prikkelt de zintuigen.

De pedagogisch medewerkers hebben een bovengemiddelde aandacht voor elk individu en houden een natuurlijk dagritme aan met balans tussen vrij spel en momenten om weer tot rust te komen. Door het gebruik van natuurlijke spelmaterialen worden alle zintuigen aangesproken. Peuters ontdekken zelf hoe je met iets kunt spelen.

Of de zon nu schijnt of het regent, elke dag gaan we naar buiten. Daar worden peuters blij van. De Gouden Poort is elke dag langer open dan de andere speelzalen. We sluiten de ochtend dan ook elke dag af met een gezamenlijke biodynamische lunch met ons eigen gebakken brood.

Geen voorschoolse educatie mogelijk

Volgens het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) biedt peuteropvang Gouden Poort voorschoolse educatie. Dit is echter niet het geval.

Peuteropvang Gouden Poort staat in het register ingeschreven onder hetzelfde LRK-nummer als peuterspeelzaal Kwetternest. Het register maakt daardoor geen onderscheid tussen Gouden Poort en Kwetternest. Onze locatie Kwetternest biedt wél voorschoolse educatie.

Nieuwsgierig?

Kom kennismaken! Met een persoonlijke vrijblijvende rondleiding kun je Gouden Poort zelf ervaren. Heb je je keuze al gemaakt en wil je direct aanmelden? Ga dan naar het aanmeldformulier.