’t Rozenpoortje

De natuur als basis voor een veilige ontwikkeling bij ‘t Rozenpoortje

  • Antroposofische filosofie
  • In de Bredeschool Merenwijk
  • Natuurlijke spelmaterialen
  • Een eigen moestuin
  • Eigen gebakken brood
  • 1 groep, keuze vijf dagen per week
  • Geen voorschoolse educatie

Antroposofische peuterspeelzaal ‘t Rozenpoortje zit in de Bredeschool Merenwijk. Peuters ontdekken zelf hoe je met iets kunt spelen. Door het gebruik van natuurlijke spelmaterialen worden alle zintuigen aangesproken.  De pedagogisch medewerkers hebben een bovengemiddelde aandacht voor elk individu en houden een natuurlijk dagritme aan met balans tussen vrij spel en momenten om weer tot rust te komen.

De ochtend start vaak met het maken van eigen brood, waarbij kinderen mogen helpen met het kneden. De geur van het vers gebakken brood prikkelt de zintuigen en leert de peuters hoe hun eten ontstaat. Dat gebeurt ook in de moestuin, waar de kinderen het eten zien groeien. Ook gaan we elke dag naar buiten, of de zon nu schijnt of het regent. Want juist buiten ervaar je de seizoenen en de natuur ten volle.

Geen voorschoolse educatie mogelijk

Volgens het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) biedt peuterspeelzaal ’t Rozenpoortje voorschoolse educatie. Dit is echter niet het geval.

Peuterspeelzaal ’t Rozenpoortje staat in het register ingeschreven onder hetzelfde LRK-nummer als peutercentrum Merenwijk. Het register maakt daardoor geen onderscheid tussen ’t Rozenpoortje en Merenwijk. De peutergroep van locatie Merenwijk biedt wél voorschoolse educatie.

Nieuwsgierig?

Kom kennismaken! Met een persoonlijke vrijblijvende rondleiding kun je ‘t Rozenpoortje zelf ervaren. Heb je je keuze al gemaakt en wil je direct aanmelden? Ga dan naar het aanmeldformulier.