Voorlezen goed voor de ontwikkeling

Leest u uw kind wel eens voor?

Van woensdag 23 januari tot zaterdag 2 februari zijn het de Nationale Voorleesdagen. In Leiden en omstreken is van alles te doen in het kader van voorlezen. Voorlezen is namelijk niet alleen leuk en gezellig, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van uw kind. Zelfs met heel jonge kinderen kunt u al plaatjes bekijken en benoemen wat er te zien is. Voorlezen is heel goed voor de taalontwikkeling: uw kind leert nieuwe woorden en hoort hoe een goede zin is opgebouwd. Daarnaast leert het zich concentreren. 

Aandacht

Als u bewust een onderwerp kiest waar uw kind op dat moment mee bezig is, is het voorlezen een mooie aanleiding om verder te praten over het onderwerp. Zo leert een kind over de wereld om zich heen. En natuurlijk is ook de aandacht die u aan uw kind geeft tijdens het voorlezen goed voor de ontwikkeling. 

Activiteiten in de buurt

Tijdens de voorleesdagen is er van alles te doen in uw buurt in het teken van voorlezen, zelfs voor heel jonge kinderen. Wilt u weten waar welke activiteiten plaatsvinden? Bekijk dan de agenda van BplusC.