Leuk leren van uitstapjes

Peuters leren veel van echte ervaringen, van de dingen in het echt zien. Het doen van een uitstapje in de omgeving van de peuterspeelzaal is een hele waardevolle aanvulling op het programma. Dat het erg leuk en leerzaam is om op een uitstapje te gaan, blijkt uit het volgende verhaal van Daniëlle van Groen Knollenland.

Naar de bakker

Tijdens het thema eten en drinken hebben we met de peuters van Groen Knollenland een uitstapje gemaakt naar de bakker. We hadden in de huishoek al geoefend met boodschappen doen, wegen, betalen en alles inpakken in boodschappentassen. Met z’n allen aan het loopkoord zijn we al zingend over broodjes bakken naar de bakker gelopen.

Wat zullen we allemaal gaan kopen?

Toen we bij de bakker binnen kwamen, keken we onze ogen uit. De bakker heeft laten zien wat voor verschillende broodjes hij had en met elkaar hebben we wat lekkers gekozen.

 

 

Daarna moest er uiteraard betaald worden en de broodjes werden door de kinderen ingepakt in de boodschappentassen. Op de peuterspeelzaal hebben we met elkaar de verschillende broodjes geproefd.

 

 

Pedagogisch medewerker Daniëlle vertelt:
“Ook bij Groen Knollenland doen we veel uitstapjes met de kinderen. We doen dit omdat we merken dat de kinderen hier veel plezier aan beleven en het thema echt gaat leven. Kinderen ervaren het thema in de praktijk en kunnen zo veel beter de link leggen met het spel op de peuterspeelzaal.