Facebook account en toegang tot de groep

Ben je nog niet bekend met Facebook(groepen) en/of wil je een extra anoniem account aanmaken? Volg dan de stappen hieronder.

1. Account aanmaken

Ga naar https://www.facebook.com en maak daar aan de rechterzijde een account aan met de gegevens die je wilt.


 
 

2. Bevestig je emailadres

Je e-mailadres vul je wel naar waarheid in, daarop ontvang je een code. Vul die in om je account te bevestigen. Klik daarna op doorgaan.


 
 

3. Maak je account compleet

Je krijgt nu suggesties van Facebook. Je hoeft echter geen vrienden toe te voegen. Zolang je dat niet doet, je een verzonnen naam hebt en je de volgende stappen ook volgt kan niemand je vinden. 

 

 

4. Maak je account compleet 2

Hetzelfde geldt voor je telefoonnummer. Dus als je wilt negeer je hier de meldingen van Facebook en klik je op volgende.

5. Mobielnummer hoeft écht niet

Facebook waarschuwt nog wel een keer, maar je kunt (als je dat wilt) het invullen van je telefoonnummer gewoon overslaan.

 

 
6. Foto toevoegen

Het hoeft niet, maar handig is het wel in de groep: een foto toevoegen. Dat kan ook een plaatje van iets anders zijn. Klik op de groene knop om een plaatje te uploaden. Wij kozen voor een plaatje van onze held Winnie The Pooh.

 

 
7. Privacyinstellingen

Wil je niet vindbaar en volledig afgeschermd zijn op Facebook? Pas dan je privacyinstellingen aan. Klik daarvoor op het pijltje rechtsboven en vervolgens op instellingen.

 

 
8. Privacyinstellingen 2

Bij de instellingen klik je in de linkerkolom op ‘Privacy’.

 

 
9. Wie kan je berichten zien?

Je kunt er voor de zekerheid voor kiezen om alle berichten alleen zichtbaar te maken voor jezelf. Berichten in de Facebook groep zijn sowieso alleen zichtbaar voor leden van de groep.

 

 
10. Wie kan jou vinden?

Wil je niet dat mensen je kunnen vinden? Zet dan ook in het onderste deel alles op ‘Alleen ik’. En vink het vakje over zoekmachines UIT. 

 

 
11. SPL project connect 

Je profiel is nu zo goed mogelijk beveiligd. Tijd om de SPL Project Connect groep te zoeken. Typ daarvoor de volledige naam in zoekbalk gevolgd door enter. Klik daarna in de witte balk op ‘Groepen’ en klik naast onze groep op ‘Lid worden’.

Of ga direct naar de groepspagina via https://www.facebook.com/groups/2730944110255760/

 

 
12. Wachtwoord opgeven

Om er zeker van te zijn dat alleen collega’s in de groep zitten, hebben we een wachtwoord met je gedeeld. Vul dat in bij het aanmelden. 

 

 
13. Even geduld

Om de groep geheel besloten te houden, keuren wij elke aanvraag handmatig goed. We proberen dat zo snel mogelijk te doen, maar heb dus alsjeblieft heel even geduld.

 

 
14. Je bent erbij!

Zodra we je hebben toegelaten ontvang je een melding rechts bovenin. Als je klikt op het belletje zie je dat bericht in de lijst.

 

 
15. De groep

Berichten die wij plaatsen in de groep komen automatisch op je ’tijdlijn’ als je Facebook opent. Wil je zelf een vraag, idee of andere opmerking plaatsen? Ga dan naar de groep en typ je bericht in het witte vak naast jouw plaatje.

 

 
Heb je nog vragen?

Kom je er niet helemaal uit, vraag dan hulp aan je collega’s of bel/mail ons: 06-26036523 communicatie@splopvang.nl