Onze aanpak

Diepgeworteld in Leiden en haar directe omgeving zijn wij de verbindende schakel tussen peuters, hun ouders, andere verzorgers en alle partnerorganisaties die zich sterk maken voor de ontwikkeling van jonge kinderen.

De pedagogisch medewerkers observeren elk kind goed. Zij zien wat het al kan. En stimuleren elk kind zoveel mogelijk op zijn of haar eigen niveau om de volgende stap te zetten. En dat loont! Voor iedereen.

Samen opvoeden

SPL steunt ouders en andere verzorgers met tips en adviezen over hún peuter. Bijvoorbeeld waarom het op een bepaalde manier reageert en wat ze samen met hun peuter kunnen doen. Zo wordt de ‘peuterpuberteit’ ineens een stuk overzichtelijker.

En als het toch even lastiger is – door een ontwikkelachterstand, een -voorsprong, of een spannende situatie thuis – dan zijn onze warme contacten met onze partnerorganisaties waardevol. Zij bieden extra ondersteuning aan ouders en kind als dat nodig is.

Dat resulteert in peuters met een goede basis.

De peuters ontdekken spelenderwijs welke talenten ze in huis hebben. Dat geeft ze zelfvertrouwen in de omgang met anderen. Dat is de basis die wij ze met liefde meegeven.