Vraag en antwoord coronavirus en kinderopvang

Als maatregel om het aantal besmettingen met het coronavirus (COVID-19-virus) te beperken zijn alle kinderopvanglocaties in elk geval gesloten tot en met 28 april.

UPDATE: KINDEROPVANGTOESLAG

Ouders die kinderopvangtoeslag ontvangen, dienen de factuur zoals gebruikelijk te betalen en geen wijzigingen aan te brengen in hun opgave bij de belastingdienst. Voor peuteropvang geldt vooralsnog dezelfde richtlijn, ook indien u geen kinderopvangtoeslag ontvangt. Op de website van het minsterie van SZW staat informatie over de compensatie die u als ouder krijgt voor de gemaakte kosten.
 
Het ministerie van SZW adviseert ouders /verzorgers om het volgende te (blijven) doen:

  • Betaal de factuur voor opvang zoals u dat altijd doet.
  • Pas niets aan bij de Belastingdienst voor uw kinderopvangtoeslag, zo houdt u uw recht op opvang en de toeslag en wordt deze doorbetaald.
  • U hoeft geen wijzigingen door te geven of uw kinderopvang stop te zetten.
Wel opvang bij cruciale beroepen

Voor ouders die in cruciale beroepen werken bieden wij wél opvang aan hun kinderen. Dat doen we op de vertrouwde locaties met vertrouwde pedagogisch medewerkers. Heeft u een cruciaal beroep? Bel dan tussen 9.00 en 12.30 uur met onze klantenservice : 088 – 304 304 3 

Zo zorgen we ervoor dat peuters toch blijven leren

Onze pedagogisch medewerkers zitten niet stil! Dagelijks posten we filmpjes van de peuterspeelzaal én leuke thuisactiviteiten op onze Facebookpagina. Elke vrijdag sturen we ouders ook een mail met een selectie van deze tips

Vragen?

Voor veel ouders roept dat vragen op. De situatie is voor iedereen nieuw en onzeker. Daarom zijn er nu helaas niet op alle vragen concrete antwoorden. De belangenorganisatie voor ouders BOINK verzamelt voor u het laatste nieuws.

Lees hier de laatste nieuwsberichten en vragen en antwoorden over het coronavirus en kinderopvang.

Steffie legt u alles wat u moet weten over het coronavirus duidelijk uit.