Verslag Nationale Voorleesdagen

Ze zijn helaas alweer voorbij, de Nationale Voorleesdagen die plaatsvonden van 26 januari tot en met 2 februari. Wat hebben onze peuters genoten van alle voorleesmomenten. 

Het prentenboek van het jaar Een huis voor Harry werd op de meeste locaties veelvuldig gebruikt. Maar ook andere boeken werden voorgelezen. Zo kwam een echte schrijfster voorlezen uit haar eigen boek Nora en het bloemenelfje. Op een andere locatie kwamen ouders voorlezen in verschillende talen. Wethouder Paul Dirkse kwam vertellen over Harry de kater en Vera de vlinder in peutercentum Het Gebouw. Ook hebben verschillende locaties voorstellingen over het prentenboek bezocht. 

Waarom voorlezen

Voorlezen is heel belangrijk voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Napraten over het verhaal helpt kinderen de wereld om zich heen beter te begrijpen. De aandacht die een kind op dat moment krijgt is ook belangrijk voor de ontwikkeling. En natuurlijk prikkelt een verhaal de fantasie en stimuleert het kinderen om later zelf te gaan lezen. Genoeg redenen dus om regelmatig samen op de bank of in bed te kruipen voor een voorleesmoment. 

Onderstaand kunt u nog even nagenieten van een aantal van die bijzondere momenten.