SJWB ‘t Wakertje wijzigt naar 3,5-urige peuterspeelzaal

SJWB Peuteropvang t Wakertje in Noordwijk wijzigt na de zomervakantie van een 5,5-urige peuteropvang naar een 3,5-urige peuterspeelzaal.

Van oorsprong was SJWB de aanbieder van het traditionele peuterspeelzaalwerk in de gemeente Noordwijk. Wij boden op verschillende locaties kortdurend, ontwikkelingsgericht peuterspeelzaalwerk aan (het 3,5-urige peuterspeelwerk).

Sinds enkele jaren is het peuterpeelzaalwerk in de gemeente Noordwijk geharmoniseerd met de kinderopvang en is SJWB gestopt met het 3,5-urige peuterspeelwerk. Er is toen overgegaan naar 5,5-urige peuteropvang waarin het peuterspeelzaalwerk als uitgangspunt is opgenomen.

Toch blijkt er nog steeds vraag te zijn naar het vertrouwde 3,5-urige peuterspeelzaalwerk, waar spelenderwijs aan de ontwikkeling van het kind en aan een goede overgang naar de basisschool wordt gewerkt.

Daarnaast is ook het Rijksbeleid gewijzigd. Er zijn momenteel, onder bepaalde voorwaarden, middelen beschikbaar om aan alle peuters de mogelijkheid te geven maximaal 6 uur per week, verdeeld over twee dagdelen, een peuterspeelzaal te bezoeken.

Om deze redenen hebben wij besloten om beide werksoorten te gaan aanbieden, zowel de 5,5-urige peuteropvang bij Morgenster, waar ook wordt geluncht, als het 3,5-urige peuterspeelzaalwerk bij ‘t Wakertje.

Wat er niet verandert is de toegankelijkheid, zowel de 5,5-urige peuteropvang als het 3,5-urige peuterspeelzaalwerk zijn toegankelijk voor alle peuters, ongeacht de ouder wel of niet in aanmerking komt voor Kinderopvangtoeslag.
Ook de tarieven zullen niet tussentijds worden aangepast. U neemt het aantal uur af dat bij de werksoort hoort.

Share