In Leiden ruimere openingstijden vanaf 1 september

De overheid verplicht alle peuterspeelzalen om na de zomervakantie meer vve-uren aan te bieden. Dit heeft in Leiden gevolgen voor de duur van onze dagdelen. Alle Leidse vve peuterspeelzalen gaan daarom vanaf 1 september langer open. Alle kinderen met extra vve-ondersteuning komen dan 16 uur per week naar de peuterspeelzaal.

Vve peuterspeelzalen in Leiden op maandag 31 augustus nog gesloten

Maandag 31 augustus is voor alle vve-medewerkers in Leiden een studiedag over het nieuwe dagritme voor de kinderen. We starten dus na de zomervakantie op dinsdag 1 september.

Alle locaties in Noordwijk, Lisse en de locaties Ot & Sien, Gouden Poort en ‘t Rozenpoortje in Leiden zijn op maandag 31 augustus al wél open. 

Nieuwe openingstijden

Voor bijna iedereen in Leiden verandert vanaf 1 september de tijd dat uw kind naar de peuterspeelzaal gaat. Bijna alle vve peuterspeelzalen gaan na de zomervakantie open:
van 8.30 uur tot 12.30 uur.

Kinderen blijven gewoon naar de peuterspeelzaal komen op de vaste ochtenden.

PC Het Gebouw en PC Merenwijk

Het Gebouw en Merenwijk blijven werken met ochtend en middaggroepen. De openingstijden zijn:
van 8.30 uur tot 11.45 uur & van 12.45 uur tot 16.00 uur

Bij PC Het Gebouw en PC Merenwijk komen alle kinderen met extra vve-ondersteuning voortaan ook elke woensdagochtend naar de peuterspeelzaal.

Niet vve peuterspeelzalen blijven open zoals nu

Voor een aantal peuterspeelzalen blijven de openingstijden gelijk. Omdat deze locaties niet werken met vve. Dit zijn ‘Ot & Sien’ en de antroposofische locaties ‘Gouden Poort’ en ‘t Rozenpoortje’. Ook voor alle locaties in Lisse en Noordwijk blijven de openingstijden gelijk.

Contracten veranderen niet

Alle kinderen komen vanaf 1 september langer naar de peuterspeelzaal. Maar tot en met 31 december veranderen bestaande contracten niet. Zat uw kind voor de zomervakantie al op een een peuterspeelzaal? Dan hoeft u tot 1 januari de extra uren niet te betalen.

In november krijgt u dan bericht over de nieuwe tarieven voor 2021 en een nieuw contract. Dit nieuwe contract, waarin de extra uren zijn opgenomen, gaat per 1 januari 2021 in. U hoeft tot 1 januari dan ook geen wijzigingen door te geven aan de Belastingdienst.