Peuterfeest ‘Wat een ontzettend leuke bijeenkomst was het zaterdag!’

‘Wat een ontzettend leuke bijeenkomst was het zaterdag!’, is een opmerking van een ouder over ons peuterfeest dat werd gehouden op zaterdag 23 september 2017.
En dat was het naar onze mening ook. Een geslaagd peuterfeest dat ruim 600 bezoekers heeft aangetrokken!
Het thema was ‘Beestenboel’ en dat was al te zien als je aankwam; er was een heuse kinderboerderij, verzorgd door kinderboerderij Merenwijk in Leiden, met geitjes en konijnen die de kinderen konden aaien en knuffelen.
Binnen in de grote zaal presenteerden onze pedagogisch medewerkers hun speelzalen met de thema’s: ‘Wilde Dieren’, ‘Waterdieren’, ‘Huisdieren’, ‘Boerderijdieren’ en ‘Bosdieren’. Op deze thema’s waren spelletjes voor de kinderen georganiseerd, zoals vissen vangen in een waterbak, echte slakken bekijken, met boerderijdieren spelen, van klei egeltjes boetseren, kleurplaten verven en kleuren en geschminkt worden als een wilde tijger of een mooie prinses natuurlijk!
Daarnaast hebben veel ouders en kinderen genoten van de muzikale optredens van Ageeth de Haan: ‘Daar komen de dieren!’ Ouders, kinderen en de pedagogisch medewerkers zongen spontaan de liedjes mee. Het was een gezellige boel!
Daarnaast waren er gastinstellingen uitgenodigd die voor de kinderen ook allerlei activiteiten hadden georganiseerd en een informatiemarkt voor ouders verzorgden.
Zo was Museum Naturalis aanwezig die een peuteractiviteit verzorgde in het teken van dieren, Wereld Natuurfonds had een kraam met informatie en Gemeente Leiden verzorgde een project: ‘kinderen meer naar buiten’.
Ook boekhandel Silvester, BplusC, OnderwijsAdvies en JES Rijnland hadden een kraam met informatie voor ouders.
Bij de Klantenservice gaven ouders aan het heel leuk te vinden om persoonlijk contact te kunnen hebben met de pedagogisch medewerkers van de groepen die zo enthousiast vertelden over hun speelzaal. Hierdoor werd zelfs de beeldvorming over sommige peuterspeelzalen in minder geliefde wijken, verbeterd.