Nationale Voorleesdagen 2020

 

Nationale Voorleesdagen

Van woensdag 22 januari t/m zaterdag 1 februari 2020 staan de Nationale Voorleesdagen in het teken van het boek Moppereend. Wij lezen dit boek dan voor aan de kinderen op de peutergroepen en doen activiteiten die met het boek te maken hebben.

Voorlezen is belangrijk
Voorlezen vinden wij bij SPL heel belangrijk. Jonge kinderen leren veel van samen lezen. Het is goed voor hun taalgebruik. Kinderen leren ook hoe zij met gebeurtenissen in hun leven kunnen omgaan.

Het boek Moppereend gaat over een eend die steeds bozer wordt. Er groeit een donderwolkje boven zijn hoofd. Bij het uitbarsten van de wolk dansen alle dieren in de plassen. Gelukkig komt er altijd een eind aan donderwolkjes.

Lees jij ook wel eens voor?
Samen een boekje lezen met je kind is ook aandacht aan elkaar geven. Samen praten over de plaatjes helpt om taal goed te leren.

Vind je het moeilijk om voor te lezen?
Spreek je zelf niet goed Nederlands? Dan is voorlezen lastig. Er zijn filmpjes op Youtube waarin Caroline Hillinga-Diepeveen, een ouder bij SPL, haar dochtertje voorleest. Zo’n filmpje bekijken is ook goed om samen met je kind te doen!