Informatieavond nieuwe montessoripeuterspeelzaal

We zijn trots dat we een samenwerking starten met Montessorischool Apollo. Na de herfstvakantie openen we in het gebouw van de school de eerste montessoripeuterspeelzaal van Leiden!

Informatieavond

Op maandag 11 juni organiseren we samen met de school een informatieavond over montessorionderwijs en de nieuwe peuterspeelzaal in de Montessorischool Apollo.

U bent van harte welkom!

plaats: Montessorischool Apollo, Strausspad 3, Leiden
datum: maandag 11 juni 2018
tijd: 19:00 – 21:00 uur
(aanmelden is niet nodig)

Hechte samenwerking

De peuters zullen deel uitmaken van de totale schoolomgeving. Zij doen bij gelegenheid ook mee met de basisschoolactiviteiten. De overgang naar de montessoribasisschool is op deze manier een stuk kleiner. En er wordt een doorlopende montessori leerlijn gegarandeerd van 2 tot 12 jaar.

Wat is montessori?

In een goede sfeer en veilige omgeving kunnen peuters ontdekken en leren volgens de beginselen van Maria Montessori.

De nieuwe montessori speelzaal krijgt een rustige en zorgvuldig ingerichte huiselijke omgeving. Ieder kind kiest er zelf zijn activiteiten en wordt begeleid tot zelf doen. Want Maria Montessori ging ervan uit, dat een kind van nature actief, leergierig en nieuwsgierig is.

De ontwikkeling van een kind verloopt volgens haar volgens een vast biologisch patroon. Het kruipt eerst voor het loopt, het brabbelt eerst voor het spreekt. Ieder kind heeft een eigen aanleg en karakter, waardoor het de verschillende fasen van de ontwikkeling in eigen tempo doorloopt. Daarom observeren we de wetmatige ontwikkeling bij elk kind en begeleiden het indien dit nodig is.

Programma (19.00 – 21.00 uur)

U bent welkom vanaf 19:00 uur bij de inloop met een kopje koffie of thee.

Daarna zijn er verschillende workshops waarbij u zich kunt aansluiten:

– de nieuwe montessoripeuterspeelzaal die start in oktober 2018.
– Montessori rekenen
– Montessori taalverwerving
– Observeren en volgen

Komt u ook?