Een ochtend bij de Speelgroep 1+

Het is 09:00 uur en langzaam druppelen ouders met hun kinderen binnen op de Speelgroep. Op de grond liggen verschillende soorten materialen om mee te spelen. Een moeder gaat een boekje lezen met haar kind in een rustig hoekje. Een ander kindje pakt samen met zijn vader de verschillende ballen met structuur.
 
Om 09:30 uur is het tijd om in de kring te gaan. Het welkomstliedje wordt gezonden en de medewerkers halen de grote schatkist tevoorschijn en trommelen erop. De kinderen weten al wat dit betekent en samen met hun ouders komen zij in de kring zitten. Wat zal er in de schatkist zitten? Samen toveren ze de activiteit van vandaag eruit: het is pasta!
 

 

Samen ontdekken

De kinderen voelen de pasta en experimenteren ermee met de verschillende bakjes, bekers, lepels en andere materialen. De medewerkers en ouders spelen met de kinderen mee. Met elkaar maken zij veel plezier en ontdekken ze steeds nieuwe dingen.
 
Na het spelen wordt er gezamenlijk fruit gegeten en wat gedronken. Daarna praten een aantal ouders met elkaar over de ontwikkeling van hun kindje. Er is nog heel even tijd om te spelen en daarna wordt er met elkaar in de kring afgesloten. Er wordt afgesproken om volgende week in de speeltuin af te spreken. Het was weer een geslaagde ochtend!

Meedoen met een Speelgroep

Op woensdag 10 en donderdag 11 april starten er weer 4 nieuwe Speelgroepen voor ouders en verzorgers met een kind tussen de 1 en 2 jaar.
Klik hier voor meer informatie of om je aan te melden?