Antroposofische peuterspeelzaal ’t Rozenpoortje gered!

Sluiting van antroposofische peuterspeelzaal ’t Rozenpoortje leek twee weken geleden nog onvermijdelijk. De gemeente en wethouder Dirkse gaven geen gehoor op oproepen van SPL peuterspeelzalen én de ouders om deze bijzondere peuterspeelzaal te behouden.

Een oplossing voor het huisvestingsprobleem, dat drie weken voor de zomervakantie werd gecreëerd door het afwijzen van een vergunning voor een portakabin, leek onmogelijk in de korte termijn die restte voor de zomervakantie.

’t Rozenpoortje toch onderdak

In de afgelopen twee weken zijn door SPL peuterspeelzalen in samenwerking met de ouders tientallen alternatieve locaties in rap tempo onderzocht. Velen vielen om praktische redenen af, maar gelukkig vonden we een leeg lokaal in Bredeschool Merenwijk.

Dankzij snel schakelen van de directeur van de bredeschool en het bestuur van PROO Leiden kon twee dagen voor de vakantie toch nog goed nieuws worden gebracht aan de ouders en medewerkers. ’t Rozenpoortje zal direct na de zomervakantie haar deuren openen in Bredeschool Merenwijk.

Lees hier wat eraan voorafging