Antroposofische peuterspeelzaal

In de antroposofie staat het natuurlijke leervermogen van het kind centraal. Elk kind weet zelf wat het nodig heeft en daar hoeven we het slechts bij te begeleiden.

De twee antroposofische peuterspeelzalen passen in dat opzicht goed bij de algemene filosofie van SPL. De antroposofische peuterspeelzaal zijn in veel opzichten gelijk aan de reguliere peuterspeelzalen, maar toch ook heel anders.

Dicht bij de natuur

Bij de antroposofische peuterspeelzalen staan de seizoenen centraal in de thema’s. De activiteiten liggen dicht bij de natuur. Zo gaan we met de peuters elke dag naar buiten, óók bij regen en wind. Daarnaast gebruiken we in de peuterspeelzaal natuurlijke spelmaterialen. Zo blijven visuele prikkels beperkt en kunnen peuters hun fantasie maximaal gebruiken bij het spelen. In de fantasiewereld van uw peuter kan een tak echt van alles zijn!

Natuurlijk dagritme

Het pedagogisch team houdt een natuurlijk dagritme aan, dat is te vergelijken met in- en uitademen. Een ritmische afwisseling van actief vrij spel en momenten om weer tot rust te komen. ‘s Ochtends wordt vaak begonnen met het maken van eigen brood. De kinderen kunnen lekker met de handen kneden, het brood voelen. Daarna prikkelt de geur van het brood de zintuigen en leert uw peuter tegelijkertijd hoe hun eten ontstaat.

Bijzondere sfeer

De locaties zijn sereen ingericht en dat geeft alle ruimte voor ontplooiing. De bijzondere sfeer kunt u het beste zelf ervaren. Kom kijken bij een van onze antroposofische locaties:

Leiden